Fotovakschool


Nieuwsbrief maart 2020

 

Met actuele informatie.

 

De wereld draait door…
De wereld lijkt “in de ban” te zijn van het “COVID-19” virus, beter bekend onder de naam Çorona virus”.
Ook wij, als Fotolumni, worden er inmiddels mee geconfronteerd…
Als bestuur van de Fotolumni stonden we voor een dilemma: “Wat doen we met onze workshops die op korte termijn in het zuiden van het land worden georganiseerd, en wat doen we in z’n algemeenheid met onze workshops?…..
We hebben besloten om het beleid van de NAVB te volgen (zie hier onder).
Het was voor ons volkomen van zelf sprekend dat we jullie persoonlijke keuzes willen respecteren.
Als je besluit om een workshop niet te volgen, meldt je dan af, uiterlijk 7 dagen van te voren, via de afmeldlink bij de betreffende workshop, te vinden op onze website op de activiteiten pagina.
Alleen voor de geplande workshop op zaterdag 15 maart in Tilburg hebben we in overleg met Ki Tan, besloten deze te verplaatsen naar 31 oktober.
Mocht je ingepland staan voor deze wrokshop, maar onverhoopt op de nieuwe datum niet kunnen, meldt je wel af zodat we de mensen die op de wachtlijst staan, kunnen vragen of ze de workshop dan wel willen volgen.
Voor als nog gaan de andere geplande workshops dus door zoals gepland.
Tenzij… en dat communiceren we dan met jullie via de website, Facebook en de nieuwsbrief.


Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de landelijke Fotolumni dag, op 25 april aanstaande, in de vestiging van de NAVB te Amsterdam, gewoon door.
Veel respect heb ik voor de mensen die hier steeds weer keihard aan trekken. Het programma is zo goed als rond. En het wordt heel interessant. Van harte hoop ik dat het Corona virus dit geplande event niet gaat dwarsbomen. Maar ook hierop komen we op tijd bij jullie op terug.

 

Ondertussen draait ook de “fotografie wereld” gewoon door. De ene na de andere camera fabrikant komt met camera’s op de markt met nog meer “pixels” en technische “snufjes”.
Techniek vind ik persoonlijk erg leuk en interessant, maar als fotograaf ben ik steeds op zoek naar de voor mij toegevoegde waarde van de nieuwe ontwikkeling.
Ik ben van mening dat primair de kwaliteit van de fotograaf doorslaggevend is voor het welslagen van de foto. Kijkend naar de huidige trend waarbij de actualiteit van de foto, de creativiteit waarmee de foto gemaakt is en het verhaal achter het moment van de opname, belangrijker lijkt te zijn dan de kwaliteit van de gebruikte apparatuur, kijk ik kritisch naar de nut en noodzaak van deze voortdurende “pixel wedloop”.
Erg benieuwd ben ik dan ook naar jullie inzendingen van de Fotolumni Award. Hoe creatief zijn onze fotolumni leden in het uitwerken van het thema winter. Laat je creatieve geest de “vrije loop” gaan en voel je niet beperkt door de techniek.
Ik wil je als Fotolumni lid dan ook uitdagen om deze “challenge” aan te gaan. 
En ondertussen draait de wereld gewoon door…
Om met Loesje te spreken: Pluk de dag … want hij groeit gewoon weer aan…

 

Beste Fotolumni leden,
 
Hieronder de voor de Fotolumni aangepaste tekst van de NAVB.


Datum: 10-03-2020
Beste Fotolumni leden,
 
Het zal niemand zijn ontgaan dat het Coronavirus zich in de voorjaarsvakantie verder over de wereld heeft verspreid. Ook in Nederland zijn patiënten met het Coronavirus vastgesteld.
Geen reden tot paniek, maar wel tot een goede voorbereiding op mogelijke gevolgen van besmettingen van leden van de Fotolumni.
Wij volgen hierbij de adviezen van het RIVM, de GGD en de WHO. 
Hierbij richten we ons primair op de door of vanwege de Fotolumni georganiseerde workshops en/of evenementen.
 
Gaan de workshops gewoon door?
 
Ja, de geplande workshops en/of evenementen gaan vooralsnog gewoon door.
Momenteel zijn er in ons land, met betrekking tot het organiseren van bijeenkomsten, nog geen speciale maatregelen van kracht. 
 
Kom je net terug van vakantie vanuit een van de gebieden met een hoge besmettingsgraad of ben je in contact geweest met iemand die met het Coronavirus besmet is?
 
Mensen die in de afgelopen 14 dagen in een van onderstaande gebieden met een hoge besmettingsgraad zijn geweest, dienen bij de geringste gezondheidsklachten uit voorzorg thuis te blijven en contact met anderen te vermijden. Indien de klachten verergeren
(koorts en luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid), neem dan telefonisch contact op met je huisarts of de huisartsenpost. Het gaat om de volgende gebieden:
 
China (inclusief: Macau en Hongkong)
Singapore
Zuid-Korea
Iran
De Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmonte, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol,
Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
 
Let op: neem enkel telefonisch contact op met je huisarts, ga niet langs bij de praktijk!

 

Behoor je tot de bovenvermelde doelgroep, en besluit je om thuis te blijven en niet naar een workshop te gaan waarvoor je wel hebt aangemeld, meld je dan af voor deze door de Fotolumni georganiseerde workshop, via de afmeld link op de webpagina van de betreffende workshop, te vinden op de activiteitenpagina op de Fotolumni website.


Wat gebeurt er bij besmetting
 
Als blijkt dat iemand die lid is van de Fotolumni en naar een door de Fotolumni georganiseerde workshop is geweest, en in die periode besmet is geraakt, dan zal dit in het door of vanwege de GGD uitgevoerde contact onderzoek ongetwijfeld ook aan de
Fotolumni gemeld worden. Er zal dan vervolgens door de GGD een nader contactonderzoek gedaan worden.
 

Wat doen we om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen
 
De Fotolumni en de NAVB buigen zich momenteel over extra (hygiëne)maatregelen die genomen zouden kunnen worden om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Zelf kun je ook eenvoudige, preventieve maatregelen nemen:

 

  • Was je handen regelmatig met water en zeep.
  • Bedek je hoest of nies met een tissue of mouw bij hoesten of niezen.
  • Was of desinfecteer je handen na hoesten of niezen.
  • Gebruik een handdesinfecterend middel op alcoholbasis als water en zeep niet beschikbaar zijn.
  • Reinig en desinfecteer regelmatig aangeraakte objecten en oppervlakken.
  • Blijf thuis als je ziek bent. Let wel: vooralsnog is de normale afmeld procedure van kracht 


Met vriendelijke groet,

 

Hylco Wijnants
Voorzitter Fotolumni